Privacy Policy

Privacy Policy

Sephora Digital SEA Pte Ltd BRN 201111155N

This Privacy Policy applies to the activities of Sephora Digital SEA Pte Ltd. (“SAS”, "we", "our", "us") in relation to SAS's operations and explains how we handle personal information and comply with the requirements of Malaysian privacy legislation ("Privacy Laws") . SA takes the privacy of the information about customers of SEPHORA and users of the sephora.my website (the “Site”) very seriously. If you have any questions relating to this policy please email us at contact.my@sephoradigital.com.

This Privacy Policy is subject to any applicable local Privacy Laws.

1. Collection of Personal Information

By providing your personal information, (which may include: name, address, telephone number, email address, date of birth, gender, credit card details, and any other information collected by us where you are identified or identifiable ) (“Personal Information”) to our representatives through our stores, our Customer Department or the Site, you signify your acceptance of this Privacy Policy. Please read the following policy to understand how we will treat your Personal Information.

We collect Personal Information from you through various means, including when you:-register your Personal Information for the purpose of creating an account in our Site or requesting our direct marketing materials ("Newsletters");

  • participate in a promotion or other website feature;
  • request a catalog;
  • request to receive any marketing, promotional or other types of communications;
  • purchase through our store or site;
  • make enquiries or comments through our Customer Department through contact.my@sephoradigital.com ("Customer Department)";
  • interact with our sales staff, including in store via sign-up pads, or as otherwise notified from time to time, including through any collection statement.

You have no obligation to provide any information requested by us. However, if you do not provide requested information, we may not be able to provide you with any goods and services that depend on the collection of the information.

Where practicable, we will collect personal information directly from you. If we receive information about you from someone else, we will take reasonable steps to ensure you are aware that we have collected personal information about you and the circumstances of the collection.

2. Children Privacy

We do not sell or ship any items ordered through the Site directly to anyone we know to be under the age of 18. If you are under the age of 18, you should use the Site only with the involvement of a parent or guardian and should not submit any Personal Information to us.

3. Use and Disclosure of your Personal Information

SAS does not routinely disclose Personal Information, and except as set out in this Privacy Policy or as notified to you from time to time (including by providing you with a collection notification) will not use or disclose any information about you without your consent unless it is to be used for the following purposes:

  • to improve our understanding of your interests, concerns and preferences;
  • to provide you with further information about our new products, events, changes to our website, service updates, special offers and promotions, including by way of Newsletter;
  • to record statistical data for marketing analysis;
  • to communicate with you about your purchase, account information, or customer service needs; and/or
  • to respond to your customer service enquiries and complaints or provide you with a service that you have requested.

We may contact you at the email address or any other contact methods which you provide to us for the purposes listed above.

SAS may also disclose or use your Personal Information where we believe it necessary to implement our terms of service or the use or disclosure is reasonably necessary in relation to law enforcement activities, a permitted general or health situation exists or it is otherwise required by law.

4. Disclosure of information outside the jurisdiction of collection

For the purposes mentioned above and for reporting purposes, your Personal Information may be shared with:

  • our group companies either in Malaysia or overseas including the countries listed in Appendix A to this Privacy Policy;
  • service providers, suppliers and other third parties or non-SAS group companies in order to operate the website or deliver a service either in Malaysia or overseas, including the countries listed in Appendix A;
  • our legally affiliated entities; and
  • related parties, if SAS is merged, or in the event of a transfer of our assets, Site or operations in connection with such transactions.

We will provide our preferred service providers with the information they need to perform their services and work with them to respect and protect your Personal Information. We require our service providers to adhere to strict privacy guidelines and not to keep this information or use it for unauthorised purposes.

Please note also that SAS may use overseas facilities, including in the countries listed in Appendix A, to process or back up its information. As a result, we may transfer your personal information to these overseas facilities for storage. By accepting this Privacy Policy, you acknowledge and consent to the disclosure of your Personal Information to overseas recipients as set out in this Clause 4.

You acknowledge that if an overseas recipient handles the information in breach of the Personal Data Protection Act 2010 (“PDPA”), to the extent permitted by law, SAS will not be accountable under PDPA and you may not be able to seek redress under the Act or in the jurisdiction where the overseas recipient is located

5. Marketing Opt--out

We may contact you from time to time for marketing and promotional purposes by email, mail or phone. Subject to your rights to opt out from receiving such contact, your consent is provided on an ongoing basis. If you would rather not receive any promotional or marketing correspondence from us, you can opt-out at any time by letting us know and we will not contact you further for these purposes. If you wish to opt out of receiving Newsletters or any electronic marketing and promotional messages, simply follow the unsubscribe instructions on the message that you have received. Otherwise, you can opt out by contacting the Privacy Officer by emailing contact.my@sephoradigital.com . Unsubscribe requests originating from electronic messages will be honoured within five (5) working days. We will deal with all other requests as soon as reasonably possible.

Subject to Clause 6, your election not to receive promotional and marketing correspondence from us will not preclude us from:

(a) corresponding with you by email or otherwise, regarding your existing or past relationship with us,

(b) accessing and viewing your Personal Information in the course of maintaining and improving our database and the Site; or

(c) using your Personal Information otherwise in accordance with this Privacy Policy.

Other than as otherwise set out in this Privacy Policy, SAS will disclose specific information without your permission only when required or authorised by law, or in good faith believe that such action is necessary to investigate or protect against suspected criminal activities to our customers, visitors, associates, or property (including this Site), or to others.

6. Accessing, Modifying or Deleting Your Personal Information

If at any time you wish to access or modify your Personal Information in our database, or update Personal Information that is inaccurate or out of date you may so by, sending your request via email to contact.my@sephoradigital.com. We will make reasonable efforts to service your request in a timely manner. If you wish to have your Personal Information deleted, please let us know in the same manner as referred to above and we will take reasonable steps to delete it unless we need to keep it for legal reasons.

We will not give you access to your Personal Information if the information relates to your legal proceedings with us, or we reasonably believe that giving access would pose a serious threat to safety, be prejudicial to your negotiations with us, unreasonably impact on the privacy of others, or where providing access would otherwise be unlawful.

7. Protecting Your Personal Information

We will endeavour to take all reasonable steps to ensure your Personal Information is kept confidential and secure, and to take appropriate technical and organizational measures to prevent unlawful or accidental destruction, accidental loss, unauthorized disclosure or access or other unlawful forms of processing are implemented. For users of the Site, however, please note that due to the open nature of the Internet, we cannot guarantee that any of your Personal Information stored in our servers, or transmitted to or from a user, will be free from unauthorized access, and to the extent permitted by law, we cannot be responsible for any theft or loss of, unauthorized access or damage to, or interception of any data or communications. By using the Site, you acknowledge that you understand and agree to assume these risks. We will not rent, trade, distribute or sell any Personal Information that you give us to any third party unless we receive your prior consent.

8. Cookies

For users of the Site, please note that SAS may deposit “cookies” in your computer in order to identify you. Cookies are small data text files that are sent from a server computer during a browsing session. Cookies are typically stored on the computer’s hard drive and are used by web-sites to simulate a continuous connection to the site. Security measures have been employed to prevent unauthorized access to visitor data. However, visitors acknowledge that SA does not control the transfer of data over telecommunication facilities including the Internet. Therefore, SA will not be responsible for any breach of security or the unauthorized disclosure or use of any such data on the Internet. You may configure your browser to reject cookies. This may mean you may not be able to take full advantage of the services on the website.

9. Registration Information

Our Site contains areas where you can submit information to us (such as our registration service), and we also have features (such as cookies and performance tracking technology) that automatically collect information from the visitors to our Site. During the registration process, you must provide us with a password, your name, address and a valid email address. It is your responsibility to keep your password strictly confidential.

10. Employee Information

Employee records are not generally subject to the Privacy Act and therefore this Privacy Policy does not apply to the handling of information about employees by SAS. For information about our practices relating to employee information please contact us directly.

11. Changes to this Privacy Policy

Our privacy practices will be continuously assessed against new technologies, business practices and our customers’ needs. As we update and diversify our services, our Privacy Policy may evolve. SAS reserves the right to change its Privacy Policy at any time and notify you by posting an updated version of the policy on the website. The amended Privacy Policy will apply between us whether or not we have given you specific notice of any change. Please check this page or send your request by email to contact.my@sephoradigital.com for updates on our Privacy Policy periodically.

12. Problems, queries or complaints

If you have any queries relating to our Privacy Policy, or if you wish to request for access to or correction of your personal information, or limit the processing of your information you may send your request to SAS by contacting the Data Privacy Officer through the following methods:

by telephone at +603 2141 0218; or by e-mail at contact.my@sephoradigital.com;

You may also contact us at the details above if you have a complaint about how we have handled your information. We will investigate your complaint and will use reasonable endeavours to respond to you in writing as soon as possible. If we fail to respond to your complaint within a reasonable time or if you are dissatisfied with the response that you receive from us, you may have the right to make a complaint to the Department of Personal Data Protection.


Polisi Privasi

Sephora Digital SEA Pte Ltd BRN 201111155N

Polisi Privasi ini digunakan untuk aktiviti-aktiviti Sephora Digital SEA Pte Ltd ("SAS", "kami") berhubung dengan operasi SAS dan menerangkan bagaimana kami mengendalikan maklumat peribadi dan mematuhi kehendak-kehendak undang-undang privasi Malaysia ("Undang-undang Privasi"). SA memandang serius kerahsiaan maklumat pelanggan SEPHORA dan pengguna laman web sephora.my ini ("Laman"). Jika anda mempunyai apa-apa soalan yang berhubungan dengan polisi ini, sila email kami di contact.my@sephoradigital.com.

Polisi Privasi ini tertakluk kepada sebarang undang-undang privasi tempatan yang berkenaan.

1. Pengumpulan Maklumat Peribadi

Dengan memberikan maklumat peribadi anda, (yang mungkin termasuk: nama, alamat, nombor telefon, alamat e-mel, tarikh lahir, jantina, butiran kad kredit, dan apa-apa maklumat lain yang dikumpul oleh kami di mana anda dikenal pasti atau boleh dikenal pasti) ("Maklumat Peribadi" ) kepada wakil-wakil kami melalui kedai-kedai kami, Jabatan Pelanggan kami atau Laman ini, anda menandakan penerimaan anda terhadap Polisi Privasi ini. Sila baca polisi berikut untuk memahami bagaimana kami akan menguruskan Maklumat Peribadi anda.

Kami mengumpul maklumat peribadi daripada anda melalui pelbagai cara, termasuk apabila anda: -mendaftar Maklumat Peribadi anda untuk tujuan mewujudkan akaun di laman kami atau meminta bahan-bahan pemasaran terus ("Buletin");

  • mengambil bahagian dalam promosi atau ciri laman web yang lain;
  • meminta katalog;
  • meminta untuk menerima mana-mana pemasaran, jenis promosi atau lain-lain komunikasi;
  • pembelian melalui kedai atau laman web kami;
  • membuat pertanyaan atau komen melalui Jabatan Pelanggan kami melalui contact.my@sephoradigital.com ("Jabatan Pelanggan)";
  • berinteraksi dengan kakitangan jualan kami, termasuk di kedai melalui pad pendaftaran, atau sebagaimana yang dimaklumkan dari semasa ke semasa, termasuk melalui mana-mana pengumpulan kenyataan

Anda tidak mempunyai obligasi untuk memberikan apa-apa maklumat yang diminta oleh kami. Walau bagaimanapun, jika anda tidak menyediakan maklumat yang diminta, kami mungkin tidak dapat memberikan anda dengan mana-mana barangan dan perkhidmatan yang bergantung kepada pengumpulan maklumat tersebut.

Jika dapat dilaksanakan, kami akan mengumpul maklumat peribadi secara langsung daripada anda. Jika kami menerima maklumat tentang anda daripada orang lain, kami akan mengambil langkah-langkah yang sewajarnya untuk memastikan anda sedar bahawa kami telah mengumpul maklumat peribadi tentang anda dan kaedah-kaedah pengumpulan.

2. Privasi Kanak-kanak

Kami tidak menjual atau menghantar apa-apa produk yang ditempah melalui laman ini secara langsung kepada sesiapa sahaja yang kami tahu berusia di bawah umur 18 tahun. Jika anda berusia di bawah umur 18 tahun, anda perlu menggunakan laman web ini hanya dengan penglibatan ibu bapa atau penjaga dan anda tidak boleh mengemukakan apa-apa Maklumat Peribadi kepada kami.

3. Penggunaan dan Pendedahan Maklumat Peribadi

SAS tidak mendedahkan Maklumat Peribadi secara rutin, dan kecuali sebagaimana yang dinyatakan dalam Polisi Privasi ini atau seperti yang dimaklumkan kepada anda dari semasa ke semasa (termasuk dengan menyediakan anda dengan pengumpulan pemberitahuan) tidak akan menggunakan atau mendedahkan apa-apa maklumat tentang anda tanpa kebenaran anda melainkan jika ia adalah untuk digunakan bagi tujuan-tujuan yang berikut:

  • untuk meningkatkan pemahaman kami tentang kepentingan, kebimbangan dan keutamaan anda;
  • untuk menyediakan anda dengan maklumat lanjut tentang kami produk-produk baru kami, acara-acara, perubahan kepada laman web kami, kemas kini perkhidmatan, tawaran-tawaran dan promosi-promosi istimewa, termasuk melalui buletin;
  • untuk merekodkan data statistik untuk analisis pemasaran;
  • untuk berkomunikasi dengan anda mengenai pembelian anda, maklumat akaun, atau keperluan perkhidmatan pelanggan; dan / atau
  • untuk bertindak balas kepada pertanyaan perkhidmatan pelanggan dan aduan atau menyediakan anda dengan perkhidmatan yang anda minta.

Kami boleh menghubungi anda di alamat e-mel atau mana-mana kaedah perhubungan yang lain yang anda berikan kepada kami untuk tujuan-tujuan yang disenaraikan di atas.

SAS juga boleh mendedahkan atau menggunakan Maklumat Peribadi anda di mana kami percaya ia perlu untuk melaksanakan terma-terma perkhidmatan kami atau penggunaan atau pendedahan yang semunasabahnya perlu berhubung dengan aktiviti penguatkuasaan undang-undang, wujudnya keadaan umum atau kesihatan yang dibenarkan atau jika dikehendaki selainnya oleh undang-undang.

4. Pendedahan maklumat di luar bidang kuasa pengumpulan

Bagi tujuan-tujuan yang disebutkan di atas dan bagi tujuan laporan, maklumat peribadi anda mungkin akan dikongsi bersama dengan:

  • syarikat-syarikat kumpulan kami sama ada di Malaysia atau di luar negara termasuk negara yang disenaraikan di Lampiran A Polisi Privasi ini;
  • pembekal-pembekal perkhidmatan, pembekal-pembekal dan pihak-pihak ketiga lain atau bukan- syarikat-syarikat kumpulan SAS untuk mengendalikan laman web atau memberikan perkhidmatan sama ada di Malaysia atau luar negara, termasuk negara-negara yang disenaraikan di Lampiran A;
  • entity-entiti gabungan sah kami; dan
  • pihak-pihak berkaitan, jika SAS digabungkan, atau sekiranya berlaku pemindahan asset-aset kami, laman atau operasi-operasi yang berkaitan dengan urus niaga tersebut.

Kami akan menyediakan pembekal-pembekal perkhidmatan pilihan kami dengan maklumat yang mereka perlukan untuk melaksanakan perkhidmatan mereka dan bekerjasama dengan mereka untuk menghormati dan melindungi maklumat peribadi anda. Kami memerlukan pembekal-pembekal perkhidmatan kami untuk mematuhi garis panduan privasi dengan ketat dan tidak menyimpan maklumat ini atau menggunakannya untuk tujuan-tujuan yang tidak dibenarkan.

Sila ambil perhatian juga bahawa SAS boleh menggunakan kemudahan-kemudahan luar negara, termasuk di negara-negara yang disenaraikan di Lampiran A, untuk memproses atau membuat sandaran maklumat. Oleh itu, kami boleh memindahkan maklumat peribadi anda kepada kemudahan-kemudahan di luar negara untuk penyimpanan. Dengan menerima Polisi Privasi ini, ia merupakan pengakuan dan persetujuan kepada pendedahan maklumat peribadi anda kepada penerima di luar negara seperti yang dinyatakan dalam Klausa 4.

Anda memperakui bahawa jika penerima di luar negara mengendalikan maklumat yang melanggar Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 ("Akta"), sejauh yang dibenarkan oleh undang-undang, SAS tidak akan bertanggungjawab di bawah Akta ini dan anda mungkin tidak dapat untuk mendapatkan pembelaan di bawah Akta ini atau dalam bidang kuasa negara di mana terletaknya penerima di luar negara .

5. Pemasaran Memilih Untuk Keluar

Kami boleh menghubungi anda dari semasa ke semasa untuk tujuan pemasaran dan promosi melalui e-mel, mel atau telefon. Tertakluk kepada hak-hak anda untuk memilih keluar daripada menerima hubungan itu, persetujuan anda diminta secara berterusan. Jika anda tidak mahu menerima apa-apa promosi atau pemasaran daripada kami, anda boleh memilih untuk keluar pada bila-bila masa dengan memberitahu kami dan kami tidak akan menghubungi anda lagi untuk tujuan-tujuan ini. Jika anda ingin memilih untuk tidak menerima Buletin atau apa-apa mesej pemasaran elektronik dan promosi, sila ikuti arahan berhenti melanggan pada mesej yang anda terima. Jika tidak, anda boleh memilih untuk keluar dengan menghubungi Pegawai Privasi melalui e-mel contact.my@sephoradigital.com. Permintaan henti langganan dari mesej elektronik akan dilaksanakan dalam tempoh lima (5) hari bekerja. Kami akan menguruskan semua permintaan-permintaan lain dengan seberapa segara yang mungkin.

Tertakluk pada Klausa 6, pilihan anda untuk tidak menerima maklumat promosi-promosi dan pemasaran daripada kami tidak akan menghalang kami daripada:

(a) berhubung dengan anda melalui emel atau sebaliknya, berkaitan hubungan sedia ada atau lepas di antara anda dan kami

(b) mengakses dan melihat Maklumat Peribadi anda bagi tujuan mengekalkan dan meningkatkan pangkalan data kami dan laman ini; atau

(c) menggunakan Maklumat Peribadi anda melainkan selaras dengan Privasi Polisi ini.

Melainkan apa yang dinyatakan dalam Polisi Privasi ini, SAS akan mendedahkan maklumat tertentu tanpa kebenaran anda hanya apabila diperlukan atau dibenarkan undang-undang, atau dengan niat baik percaya bahawa tindakan itu adalah perlu untuk menyiasat atau melindungi kegiatan jenayah yang disyaki kepada para pelanggan, pelawat , rakan, atau harta (termasuk laman ini), atau kepada orang lain.

6. Mengakses, Mengubah atau Menghapuskan Maklumat Peribadi Anda

Jika pada bila-bila masa anda ingin mengakses atau mengubah maklumat peribadi anda dalam pangkalan data kami, atau mengemaskini Maklumat Peribadi yang tidak tepat atau tidak terkini anda boleh berbuat demikian dengan menghantar permintaan anda melalui e-mel kepada contact.my@sephoradigital.com.

Kami akan membuat usaha yang munasabah untuk menunaikan permintaan dalam masa yang ditetapkan. Jika anda mahu maklumat peribadi and dipadam, sile maklumkan kepada kami dengan cara yang sama seperti yang disebutkan di atas dan kami akan mengambil langkah-langkah yang munasabah untuk memadamkannya melainkan kami perlu menyimpannya atas sebab-sebab undang-undang. Kami tidak akan memberikan anda akses kepada maklumat peribadi anda jika maklumat tersebut berhubung dengan prosiding undang-undang di antara anda dengan kami, atau kami mempercayai bahawa memberikan akses akan menimbulkan ancaman yang serius kepada keselamatan, memudaratkan rundingan anda dengan kami, memberi kesan tidak munasabah pada privasi orang lain, atau di mana menyediakan akses akan menyalahi undang-undang.

7. Melindungi Maklumat Peribadi Anda

Kami akan berusaha untuk mengambil semua langkah yang munasabah untuk memastikan maklumat peribadi anda adalah dirahsiakan dan selamat, dan untuk mengambil langkah-langkah teknikal dan organisasi yang sesuai untuk mengelakkan kemusnahan yang menyalahi undang-undang atau kemusnahan secara tidak sengaja, kehilangan secara tidak sengaja, pendedahan atau akses yang tidak dibenarkan atau lain-lain pemprosesan yang dilaksanakan yang mana menyalahi undang-undang. Bagi pengguna-pengguna laman web ini, bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa kerana keadaan terbuka Internet, kami tidak dapat menjamin bahawa mana-mana maklumat peribadi anda yang disimpan di pelayan kami, atau dihantar kepada atau dari seorang pengguna, akan bebas daripada akses yang tidak dibenarkan, dan setakat yang dibenarkan oleh undang-undang kami tidak boleh bertanggungjawab bagi apa-apa kecurian atau kehilangan, akses tanpa kebenaran atau kerosakan kepada, atau pemintasan mana-mana data atau komunikasi. Dengan menggunakan laman ini, anda mengakui bahawa anda memahami dan bersetuju untuk mengambil risiko-risiko ini. Kami tidak akan menyewa, memperdagang, mengedar atau menjual mana-mana maklumat peribadi yang anda berikan kepada kami kepada mana-mana pihak ketiga melainkan kami menerima persetujuan anda.

8. Cookies

Bagi pengguna-pengguna laman ini, sila ambil perhatian bahawa SAS boleh mendepositkan "cookies" dalam komputer anda untuk mengenal pasti anda. Cookies adalah fail teks data kecil yang dihantar dari sebuah komputer pelayan semasa sesi pelayaran. Cookies biasanya disimpan di dalam pemacu keras komputer dan digunakan oleh laman-laman web untuk mensimulasikan sambungan berterusan kepada laman ini. Langkah-langkah keselamatan telah diambil untuk mengelakkan akses yang tidak dibenarkan terhadap data pelawat. Bagaimanapun,pengunjung- pengunjung mengakui bahawa SA tidak mengawal pemindahan data melalui kemudahan-kemudahan telekomunikasi termasuk Internet. Oleh itu, SA tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang pencerobohan keselamatan atau pendedahan yang tidak dibenarkan atau penggunaan mana-mana data tersebut di Internet. Anda boleh mengkonfigurasi pelayar anda untuk menolak cookies. Ini bermakna anda mungkin tidak dapat menggunakan sepenuh kelebihan perkhidmatan-perkhidmatan di laman web ini.

9. Maklumat Pendaftaran

Laman kami mengandungi kemudahan di mana anda boleh menghantar maklumat kepada kami (seperti perkhidmatan pendaftaran kami), dan kami juga mempunyai ciri-ciri (seperti cookies dan teknologi pengesanan prestasi) yang secara automatik mengumpul maklumat daripada pengunjung-pengunjung ke Laman kami. Semasa proses pendaftaran, anda mesti memberikan kami dengan kata laluan, nama, alamat dan alamat e-mel yang sah. Adalah menjadi tanggungjawab anda untuk menyimpan kata laluan anda dengan sulit.

10. Maklumat pekerja

Rekod-rekod pekerja secara umunya tidak tertakluk kepada Akta Privasi dan oleh itu Polisi Privasi ini tidak terpakai terhadap pengendalian maklumat pekerja- pekerja oleh SAS. Untuk maklumat lanjut mengenai amalan-amalan kami berkaitan dengan maklumat pekerja sila hubungi kami secara terus.

11. Perubahan kepada Polisi Privasi ini

Amalan-amalan privasi kami akan dinilai secara berterusan selaras dengan teknologi baru, amalan-amalan perniagaan dan keperluan para pelanggan kami. Sekiranya kami memperbaharui dan mempelbagaikan perkhidmatan-perkhidmatan kami, Polisi Peribadi kami mungkin berubah. SA berhak untuk menukar Polisi Privasi pada bila- bila masa dan memberitahu anda dengan menyiarkan versi terkini polisi di laman web. Polisi Privasi yang diubah akan terpakai sama ada kami telah memberikan anda notis terhadap apa-apa perubahan ataupun tidak. Sila semak laman ini atau menghantar permintaan anda melalui e-mel kepada contact.my@sephoradigital.com untuk maklumat terkini tentang Polisi Privasi kami secara berkala.

12. Masalah, pertanyaan atau aduan

Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan berkaitan dengan Polisi Privasi kami, atau jika anda ingin meminta akses kepada atau pembetulan maklumat peribadi anda, atau menghadkan pemprosesan maklumat anda, anda boleh menghantar permintaan anda kepada SA dengan menghubungi Pegawai Data Privasi melalui kaedah-kaedah berikut melalui telefon di +603 2141 0218; atau melalui e-mel di contact.my@sephoradigital.com;

Anda juga boleh menghubungi kami di butiran di atas jika anda mempunyai aduan tentang bagaimana kami mengendalikan maklumat anda. Kami akan menyiasat aduan anda dan akan menggunakan usaha yang munasabah untuk memberi maklum balas kepada anda secara bertulis secepat yang mungkin. Sekiranya kami gagal untuk bmemberi maklumbalas terhadap aduan anda dalam masa yang munasabah atau jika anda tidak berpuas hati dengan jawapan yang anda terima daripada kami, anda mungkin berhak untuk membuat aduan kepada Jabatan Perlindungan Data Peribadi.


APPENDIX A / LAMPIRAN A COUNTRIES IN WHICH OVERSEAS RECIPIENTS ARE LIKELY TO BE LOCATED / NEGARA DI MANA PENERIMA LUAR NEGARA ADALAH MUNGKIN UNTUK TERLETAK

Aruba ; Austria ; Bahrain ; Barbados ; Belgium ; Bermuda ; Brazil ; Canada ; Chile ; China ; Colombia ; Czech Republic ; Denmark ; Dominican Republic ; Finland ; France ; Germany ; Greece ; Guam ; Hong Kong ; Hungary ; India ; Indonesia ; Ireland ; Israel ; Italy ; Japan ; Kazakhstan ; Kuwait ; Lebanon ; Luxembourg ; Macau ; Malaysia ; Mexico ; Mongolia ; Morocco ; Netherlands ; New Zealand ; Norway ; Panama ; Philippines ; Poland ; Portugal ; Qatar, Romania ; Russian Federation ; Saipan ; Saudi Arabia ; Singapore ; South Africa ; South Korea ; Spain ; Sweden ; Switzerland ; Taiwan ; Thailand ; Turkey ; Ukraine ; United Arab Emirates ; United Kingdom ; Uruguay ; United States of America ; Vietnam.

Sephora works best with portrait mode.